От 1 август 2016 г. сайтът ще бъде затворен. Благодарим Ви, че използвахте услугите на Log.bg!

ПАЛМА ДЕ МАЙОРКА-ОСТРОВЪТ НА ИЗКУШЕНИЕТО

31 Май 2008 / 18:42  |  Автор: neshtointeresno  |   | Категория: Пътешествие


Балеарските острови привличат милиони туристи всяка година,но от 3-те острова Майорка,Менорка и Ибиса безспорно най посештаван и най известен е Майорка.Столицата на Балеарските острови е Палма, която се намира в най-големия остров - Майорка.Прекрасният град Палма де Майорка има местно население от около 380 хил души. Столицата е заобиколена от едноименен плаж, който е с дължина около 30 км. Плайа да Палма е най-известният плаж в града и винаги е пълен с хора, дори и в малките часове на деня. Предлага кристално чист пясък и условия за събиране на слънчеви лъчи, купони и отдих. В Палма де Майорка освен идеална почивка можете да се насладите на интересните магазини, пълни с какво ли не. На всяка крачка има малки и приятни ресторантчета, в които можете да опитате местната кухня.Цените в столицата на Балерските острови са напълно приемливи за това, което предлагат и дори са по-ниски от тези в останалите градове. Любителите на бурния нощен живот също няма да останат разочаровани. В Палма има повече от 100 барове, кръчми, клубове. Месеците юли и август са пикови за курорта, тъй като тук пристигат туристи от всички кътчета на Европа и Америка.

Най- известната забележителност и символ на столицата Палма е готическата катедрала “La Seu”, която се издига над пристанището. В превод от испански името й означава “светлина”. Строежът й е отнел около 400 години, като катедралата е напълно завършена през 1601г. Началото на този век забележителната готическа постройка е реставрирана от известния каталунски архитект Antoni Gaudi. Зад нея е разположена старата част на Палма със своите малки и тесни каменни улички, китни старинни къщи, благороднически дворци и няколко красиви църкви.Друга забележителност, която трябва да видите, е едно от най–автентичните селища на острова - Валдемоса, разположено на 17км. от столицата Палма. То се свързва с имената на Жорж Санд и Фредерик Шопен. През зимата на далечната 1838/39 година те отсядат в манастира La Cartuja във Валдемоса. Това място се превръща в една от най–посещаваните забележителности на острова.Майорка невероятно много прилича на Барселона с катедралите си, улиците и оживлението. Централната улица в града например се казва както и тази в известния испански град - "Ла Рамбла".

Друга туристическа зона на остров Майорка се намира на североизток, където се намират големите заливи Алкудия и Поленса. Най-важния населен пункт в района е Поленса, където обичат да отсядат художници и артисти и където са съхранени паметници от древноримския град Поленция. Обширния залив Алкудия има великолепни плажове. В тази местност се намира природния парк Албуфера - един от петте на Балеарските острови. Хотелите в Майорка са съсрвдоточени главно по крайбрежието, прочуто с чудесните си пясъчни плажове и кристално чисто море.Който и да посети това прекрасно райско късче на земята със сигурност няма да съжелява,тук има за всекиго по нещто или казано с други думи всеки може да се забавлява по начина по който му харесва.На всички който изберат Палма Де Майорка и я постят пожелавам да успеят да се насладят на по голяма част от атракционите който предлага защото те найстина са много и със сигурност ще задоволят и най претенциозния вкус.
КОМЕНТАРИ
Анонимен    17 Ноември 2008 / 13:38  

страшна красота
винаги съм искала да я разгледам дано се реализира мечтата ми много е красиво!!!Нека всеки я посети ако има възможност!!!

Собствено Търсене
Welcome Bonus up to 300 on your first deposit
ИНФОРМАЦИЯ ЗА МЕН
Име: Plamen
Фамилия: Delchev
Пол: Мъж
Град: Хасково
Възраст: 34
Дата на регистрация: 31 Май 2008
ЗА МОЯ БЛОГ
Автор: Plamen
Дата на създаване: 31 Май 2008 / 15:26
Категория: Спорт, Новини, Любопитно, Бизнес, Здраве, Музика, Лични, Арт, Други, Пътешествие, Хоби и развлечения,
Прочетен: 362764
Коментари: 16
Последна промяна: 10 Юни 2012 / 18:03
АРХИВ
НАЙ-ЧЕТЕНИ В Log.bg
1.    zdrave (15083219)
2.    chrisbrown (7582247)
3.    nmrp (6592131)
4.    Vankata (4205539)
5.    kjelqzkov (3374185)
6.    philosophy (2831329)
7.    misterii (2477539)
8.    fen (2415439)
9.    IvayloSlavkov (2121987)
10.    zabavlqvaise (1904329)